8 Kasım 2014 Cumartesi

KESTANE PİŞİRME PÜF NOKTASI

KESTANE PİŞİRME PÜF NOKTASI

Kışın vazgeçilmez lezzeti kestane, sokaklarda buram buram kokusuyla kendini gösterir.
Bu lezzeti kolay bi şekilde yiyebilmek için pişirmenin püf noktaları var, bunu öğrendiğinizde sizde istediğiniz her zaman ağız tadıyla kestane yiyebileceksiniz. Sobada kestane pişirmenin lezzetini yakalayabileceğiniz püf noktalar:








Tavada Kestane Yapılışı:
  • Öncelikle istediğimiz miktarda kestaneyi güzelce yıkayarak yatay şekilde uzunlamasına çiziyoruz.
  • Daha sonra bol suyun içerisine 2 tatlı kaşığı tuz atarak kestaneleri içine bırakıyoruz.
  • Yaklaşık 1-2 saat tuzlu suda bekletiyoruz.
  • Isıttığımız tavaya sudan çıkarttığımız kestaneleri bırakıyoruz ve kısık ateşte karıştıra karıştıra pişiriyoruz.
  • Kestaneler iyice kızardıktan sonra ocaktan alıyoruz ve sıcakken kabuklarını soyuyoruz.
  • Not: kestaneleri çizerken hafif derin çizersek daha rahat soyuluyor kabukları
  • Daha sonra kabuk soyma derdiyle uğraşmadan rahatça yiyoruz.
  • Hepinize afiyet olsun... :) 
Kestane porsiyon bilgileri:
1 adet kestane(20 g) : 35 kcal
2 adet orta boy kestaneyi bir dilim ekmeğinizin yerine tüketebilirsiniz. 


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder