2 Kasım 2013 Cumartesi

DİYETİ DİYETİSYEN YAZAR!!!

      Diyet yapmak uygulamak ve diyet listesi kişiye özeldir. Herhangi bir herkesin okuduğu kitabı okuyarak sağlıklı bir şekilde kilo alamaz yada vermezsiniz. Lütfen tvde veya int te gördüğünüz hızlı kilo verme yöntemlerine inanmayın milyonlarca diyet çeşidi size kolayca kilo verdireceğini söylüyorsa yanılıyorsunuz. Bu diyetleri uygulayarak vücudunuzdan fazla miktarda su veya kas kaybedersiniz. Asıl kaybetmek istediğiniz yağları kaybedemezsiniz. 

     Çok az yedirerek kilo verdiren diyetlerde yanıltıcıdır. Vücudumuzun alması gereken belli kalori değeri vardır. Vücudumuza istediği kaloriyi vermezsek vücut kendini korumaya alır ve yağ yakmanın aksine metabolizmayı dahada yavaşlatır. Diyeti bıraktıgınız an fazlasıyla kiloları geri alırsınız. 

    Önemli olan sağlıklı bir şekilde beslenmeyi ve bunu yaşam tarzı haline getirmeyi öğrenmektir. Lütfen her söylenene kanmayalım!! etrafımızdakileri de bilinçlendirelim. Sağlıklı kiloda kalmak ve doğru beslenmeyi öğrenmek için bizim gibi 4 yıllık eğitim görmüş sağlık bilimleri fakültesi yada myo' nun BESLENME VE DİYETETİK bölümünden mezun, DİYETİSYEN ünvanı olan kişilerden yardım alalım. Piyasadaki sadece para kazanmak için bu işi yapanlara inanmayalım. Farkındaysanız tv yada int te sadece zayıflama konusu vardır. Buda sadece olayın reklam, para için olduğunun kanıtıdır. Kilo vermek veya almak isteyenler, herhangi bir rahatsızlığı olup ta diyet uygulaması gerekenler için bir daha tekrarlıyorum #diyetidiyetisyenyazar. Lütfen bu konuda görüşeceğiniz kişinin kim olduğunu araştırıp o şekilde görüşün.

    Bir parça faydam olursa ne mutlu bana...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder