TARÇINLI CEVİZLİ HAVUÇLU KEK
Oktay Ustanın Tarifi Leziz bir kek: http://oktayusta.com.tr/tarifler/12171-cevizli_tarcinli_kek.html
- 3 yumurta(oda sıcaklığında olursa kek daha iyi kabarır.)
- 3 su b.söke un
- 1,5 su b. toz şeker + 1/2 su b. toz şeker = 3 su b. tozşeker
- 1 su b. sıvıyağ
- 1 su b. süt
- 1 su b. ceviz
- 2 havuç
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
- 1 tatlı k. tarçın
- 2 adet havucu rendeleyin ve tavaya alın. Üzerine 1/2 bardak şekeri ilave edip tavada soteleyin.
- Karıştırma kabına 3 yumurtayı kırın ve 1,5 su b. şekeri ilave edi köpürene kadar karıştırın.
- Üzerine 1 su b. sıvı yağ ve 1 su b. süt ilave edin. Karıştırın.
- Üzerine 1 tatlı kaşıpı tarçın,soğumuş ve sotelenmiş havuçları,1 paket vanilya ve kabartma tozu,ceviz parçaları ilave edin. Güzelce karıştırın. En son da 3 su b. unu ilave edin. Güzelce karıştırın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında pişirin. Afiyet olsun. :):)
Not: Kalıp olarak kek kalıbı kullanmamanızı tercih ederim. Çünkü Tecrübelerime göre Kalıplarda kek çabuk pişmiyor kalın olduğu için. Ben bir kaç tane de fındık atmıştım fakat güzel olmadı tavsiye etmem...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder